Sambo Bond Nederland

A-Toernooi Minsk: de coach vertelt…

Een kort verslag van Minsk.

Van 15 t/m 18 februari 2018 hebben Daniël Wassenaar, Stef Jeucken, Jasper van den Born en Nils Koedam deelgenomen aan het A-toernooi in Minsk.

Na een prettige en korte vlucht (2,5 uur) stond op het vliegveld een zeer luxe vip bus klaar om ons naar de weging te brengen. Daarna inchecken in het hotel en op tijd rusten aangezien de volgende dag de eerste wedstrijd dag was.

Jasper mocht op die dag zijn debuut maken als laatste jaars junior op dit toernooi, dit om hem voor te bereiden en te laten meemaken dat er wel degelijk niveau verschil zit en de stap naar de senioren niet zomaar gemaakt is. Het niveau was dan ook zeer hoog, desondanks heeft hij gevochten voor wat hij waard is.

Na zijn wedstrijden hebben we natuurlijk genoten van de finales, daarna naar het hotel, eten, wat wandelen en rusten.

Zaterdag was het de beurt aan de andere 3 samboka’s. Voor Daniël geldt hetzelfde als Jasper, ervaren, leren en weten wat er voor nodig is om volgend jaar aansluiting te vinden bij de grote jongens :). Ook voor hem complimenten voor zijn inzet en vechtlust.

Stef en Nils die al wat ervaring hebben als senior en daarom ook dagelijks met de sambo sport bezig zijn wilden natuurlijk laten zien dat ze aan het ontwikkelen zijn. Duidelijk werd dat we met kleine stapjes dichterbij komen.

Na het toernooi natuurlijk geëvalueerd en met z’n allen zijn we het er over eens dat het noodzakelijk is om aan deze grote toernooien deel te nemen. Om te weten waar we staan maar ook zeker om te ervaren waar we naartoe moeten. Niets komt vanzelf !! Sambo is een sport op zich, ben je daarvan bewust.

Dus Sambo bond en heren/dames samboka’s, als het aan mij ligt op naar het volgende toernooi, trainingsstage en alles wat verder nodig is om ons te meten met de rest van de wereld.

Met vriendelijke groet,
Maykel Claassen.