Sambo Bond Nederland

Brons op de 2e dag van het EK Sambo Youth & Juniors, Praag Tsjechië

Op de tweede dag kleurt het ‘brons’ voor het Nederlands Samboteam. Onder leiding van coaches Maykel Claassen en Frank Ningbers heeft elk tot het uiterste geknokt om op het podium te komen en wist Yousra Hider in de herkansing het ‘brons’ te pakken.

Yousra (juniors -60 kg) ging in de eerste wedstrijd de strijd aan tegen de Wit–Russische Anastasiya Matsiuskha en kon de wedstrijd niet goed naar zich toe trekken en verloor. De Wit–Russische behaalde de finale en dus kon Yousra aantreden voor de herkansing tegen de Georgische kampioen Kristina Mamuladze. Een ware uitputtingsslag waarin Yousra eerst achter kwam te staan. Met nog een paar seconden op de teller wist Yousra met een lage schouderworp deze wedstrijd wel te winnen en een 3e plaats op dit EK te pakken … dikke Proficiat, Yousra gefeliciteerd.

Daniël Wassenaar (juniors – 68 kg) kon zich na de loting opmaken tegen de Georg Gaga Bakhtidze. Gaga is net als Daniël naast samboka ook een judoka die al enige judo en sambo titels op zijn naam heeft weten te zetten. De wedstrijd ging op en af en beiden gaven geen millimeter toe. Helaas moest Daniël in Gaga zijn meerdere erkennen die in de volgende wedstrijden wel de finale behaalde. Hierdoor kon Daniël zich opmaken voor de herkansing tegen de Fransman Adam Ladib. Deze wedstrijd had alles in zich, dynamiek, gretigheid, tactiek, snelheid, fijne kneepjes noem maar op. De Fransoos had de grootste moeite om Daniël te dicteren en hier en daar zag je dat Daniël de wedstrijd meer en meer domineerde. Helaas verloor Daniël wel deze herkansing om de 3e plaats.

Debutante Delilah Hutten (youth +75 kg) kwam in haar eerste wedstrijd de Oekraïense sambokampioen Mariia Merkulova tegen. Ondanks haar debuut op zo’n groot toernooi deed Delilah het voortvarend en knokte zich goed de wedstrijd in. Helaas kon Delilah niet de wedstrijd in winst omzetten en moest een tijdje afwachten of haar tegenstandster in de poule doorkwam. De Oekraïense kwam ook als finalist door en daardoor kon Delilah zich opmaken voor de herkansing tegen de Russische Diana Piskunova. Onder coaching van Frank begon de wedstrijd goed. Met een dominante pakking hield Delilah de Russische in bedwang maar kon haar echter niet van het scoren afhouden en verloor in deze herkansing de wedstrijd om de 3e plaats.

Jasper van den Born (junior –90 kg) stond in de loting tegenover de Oekraïner en meervoudig sambokampioen Yaroslav Davydchuk. Deze samboka heeft vanaf zijn jeugd vele judo– en sambotitels op zijn naam weten te zetten. Zware en aftastende wedstrijd, krachtmeting op het scherpst van de snede. Seconden leken wel minuten en de wedstrijd ging op en af. Helaas kon Jasper deze zware wedstrijd niet winnend afsluiten en moest zijn meerdere erkennen in de Oekraïner. Helaas kwam Yaroslav in deze zware poule niet door en was er geen herkansing voor Jasper.

Elk net als gisteren hard geknokt met een mooie 3e plaats voor Yousra, op naar morgen waar Jan van Bruggen de rij sluit en uitkomt in de categorie juniors –74 kg. Veel succes Jan !!!