Sambo Bond Nederland

EK Sambo Jeugd en Junioren dag 1

Vandaag de eerste dag van het Europees kampioenschap jeugd en Junioren sambo. Na gisteren de weging te hebben gehad en succesvol hebben doorstaan hebben de worstelaars zich klaar kunnen maken en voor kunnen bereiden op deze dag. De samboka’s die het spits mochten afbijten waren Zoë Klunder, Jasper van den Born, Roel Luijnenburg en Niek Lamberts.

Hierbij een kort verslag per deelnemer:

Zoë Klunder:

Zoë moest haar eerste wedstrijd in de -65 kg spelen tegen Anastasiia Goncharova uit Rusland. In deze wedstrijd hield Zoë zich knap staande maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de Russin die ook later op de dag kampioen zou worden. Omdat de Russin in de finale terecht kwam mocht Zoë herkansen. Dit werd de partij die om het brons zou gaan.
Zoë moest tegen Milena Rinkevica uit Letland en kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een schitterende worp die 4 punten verdiende maar werd niet zo beoordeeld en kreeg dus 1 punt hiervoor. Door twee strafjes tegen te krijgen kwam de stand op 1-1 en later in de wedstrijd ook een half gebakken worp waardoor Zoë net 1 punt tegen kreeg waardoor de wedstrijd uiteindelijk naar de Letse dame ging. Al met al een zwaar bevochten toernooi waar net geen podiumplaats in zat maar zeker eervol 5e op het EK Youth.

Roel Luijnenburg:

In de klasse tot 75 kg begon Roel heel sterk aan zijn toernooi. Hij kon zijn partij tegen Denis Justus uit Duitsland helaas niet naar zich toe trekken en verloor met 3-0. Zijn tegenstander kwam niet in de finale waardoor Roel helaas geen herkansing mocht draaien en dit het einde van het EK betekende voor Roel. Al met al wel een stukje ervaring opgebouwd en blik weer op het volgende toernooi richten.

Jasper van den Born:

Jasper moest tegen Dmitro Stetsenko uit Oekraïne en verloor deze pot helaas met 9-0. Deze was momenteel een maatje te groot nog voor Jasper maar dit maakte Jasper alleen maar strijdlustiger. De Oekraïner kwam uiteindelijk ook in de finale terecht waardoor Jasper mocht herkansen. Hier kwam hij een Griek tegen die zijn naam wel mee had maar niet zijn sambo skills namelijk Iliadis. Jasper wist deze pot naar zich toe te trekken met tactiek en mocht hierdoor om het brons strijden. Deze pot moest beslist worden tegen Nikita Duinovs, een Letlandse jongeman. Helaas viel het kwartje de andere kant op en zo werd ook Jasper 5e op het EK Junioren.

Niek Lamberts:

Niek heeft vandaag zijn eerste partij in de categorie tot 60 kg moeten spelen tegen Narek Dallakyan uit Armenië. Deze gaf hij goed tegenstand en verkocht zijn huid duur, maar moest uiteindelijk het onderspit delven en wachten op een herkansing. Uiteindelijk heeft Niek deze ook gekregen omdat de Armeen in de finale kwam en zo kon Niek nog een keer schitteren op de sambomat. In de herkansing mocht Niek tegen Hector Blanco uit Spanje vechten. Gevochten als een echte Hollandse leeuw maar uiteindelijk niet bovenaan de voedselketen terecht gekomen. 1-0 was de eindscore in het voordeel van de Spanjaard en dus hier strandde het EK avontuur voor Niek met een 7e plaats.

Nu iedereen voorbereiden op de tweede dag waar Leena, Daniel en Mick moeten schitteren op het hoogste niveau van Europa.