Sambo Bond Nederland

EK Sambo Jeugd en Junioren dag 2

Na de zenuwen van de eerste dag kwamen er weer drie Nederlandse toppers op de mat van de Europese kampioenschappen die ook hun zenuwen in bedwang moesten houden. De namen van deze toppers zijn Leena van den Bos, Daniël Wassenaar en Mick van den Heuvel.

Hierbij weer een kort verslag van elke deelnemer:

Leena van den Bos:

De eerste ervaring op een groot toernooi geeft altijd enorm veel spanning en dit zag je ook bij Leena. Leena die ook een minst goede loting had getroffen mocht haar eerste partij gelijk tegen de sterke Russin Albina Cholommbitko. Deze pot mocht niet zolang duren en hierdoor moest Leena wachten op haar eventuele herkansing.
Dit bleek later ook zo te wezen want de Russin kwam in de finale terecht waardoor Leena mocht herkansen. Deze herkansing werd gespeeld tegen de Litouwse Justina Kazlauskaite en wel om de bronzen medaille. Leena begon heel goed aan deze partij en liet zien dat ze absoluut niet de mindere was. Door een paar goede acties te maken kreeg de Litouwse een strafje voor passief vechten.
Maar het hele gevecht kon Leena helaas niet naar zich toetrekken en moest uiteindelijk afkloppen door een armklem. Hierdoor is Leena 5e geworden van Europa.

Daniël Wassenaar:

Daniel zijn debuut was ook zeer indrukwekend. Na de eerste ronde een vrijloting te hebben gehad mocht Daniel het daarna opnemen tegen de Litouwer Martynas Kvedaras. Een tegenstander om lekker tegen aan te knokken en te laten zien wat je waard bent. Na een mooie actie komt Daniël op 1-0 voorsprong. Deze voorsprong kon helaas niet behouden worden en kreeg Daniël een punt tegen waardoor het gelijk werd. Ook kreeg de Litouwer een straf voor passief vechten, deze zelfde straf kreeg Daniël ook na een aantal aanvallen van de Litouwer te hebben ontweken. Later in deze wedstrijd werd een discutabele straf gegeven aan Daniel waardoor de tegenstander een punt extra kreeg. Dit puntje bleek de overwinning te zijn voor de Litouwer aan het einde in dit gevecht.
Na de wedstrijd bleek Daniël een verschrikkelijke dikke knie te krijgen waar hij ontzettend veel last van kreeg. Dit was niet tijdens de wedstrijd duidelijk te zien dus hieruit blijkt met wat voor bikkels wij naar Praag zijn gekomen.Na deze blessure kon Daniël niet meer de mat op en dit betekende dus het einde aan dit Europese kampioenschap avontuur van Daniël.

Mick van der Heuvel:

Mick die ook als debutant de mat op ging op het Europees kampioenschap trotseerde een Moldavisch beest genaamd Dan Betivu. Ondanks deze krachtmeting knokte Mick zich door de wedstrijd heen waarbij ook vele momenten inzaten waarvan het publiek dacht dat Mick de Moldaviër zou gaan laten afkloppen met een armklem. Echter bleek dit helaas niet zo te zijn en moest Mick later op in de wedstrijd toch punten tegen gaan incasseren. Hierdoor moest Mick zijn meerdere erkennen en wachten totdat hij zou mogen gaan herkansen.
Helaas bleek ook dit niet waar te zijn waardoor hier het schip strandde. Maar we kunnen terugkijken op een gevecht waar je absoluut niet ontevreden over hoeft te zijn en wat toch weer een stukje ervaring heeft gebracht.

Na deze tweede dag word het hoog tijd dat de 4 overige toptalenten die nog niet geweest zijn na twee dagen wachten morgen de mat op mogen. Deze toptalenten zijn Caitlin Heerikhuisen, Daan Schreurs, Jan van Bruggen en Nils Koedam. Allen gewogen en allemaal goedgekeurd dus klaar om de strijd morgen aan te gaan en te genieten van de sambo partijen.