Sambo Bond Nederland

EK Sambo Jeugd en Junioren dag 3

Vandaag de laatste dag waar het erepodium beklommen kon worden. De mogelijkheden zijn eindeloos en kansen lagen weer klaar om gepakt te worden. Vandaag was het de beurt aan Caitlin, Daan, Jan en Nils om die kansen te grijpen.

Caitlin Heerikhuisen:

Caitlin begon haar toernooi tegen de Russin Ekaterina Sazonova. Ze had haar zinnen gezet op de winst en het liefst tegen de sterke Russin. Deze was op de grond net te sterk waardoor de ijzeren verdediging van Caitlin verbroken werd en ze een armklem tegen kreeg waardoor ze moest afkloppen.
Gelukkig mocht Caitlin herkansen en stond ze tegen de Litouwse Akville Titorenko. Vele kansen maar helaas geen resultaat en ook hier eindigde de partij met een armklem. Hierdoor is Caitlin uiteindelijk 5e geworden.

Daan Schreurs :

Daan mocht beginnen tegen de Roemeen Mihal Dumitrescu. Met een goede pakking kon Daan goed weerstand bieden en kansen creëren. Helaas kon de Roemeen ook een kans benutten wat 4 punten opleverde. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd ook in 4-0 en moest Daan wachten of hij ook mocht herkansen. Dit was helaas niet het geval waardoor een toptalent niet verder mocht shinen op de mat.

Jan van Bruggen:

Jan kon de humor achterwege laten om zich te focussen op de wedstrijd tegen de Armeen(jeniet) Samvel Khachatryan. Dit is wel moeilijk maar dit was hem goed gelukt want Jan bood verschrikkelijk goed tegenstand tegen deze latere finalist. De Armeen was toch fysiek een stukje sterker en dit maakte het verschil.
In de herkansing moest Jan het opnemen tegen onze oosterburen die geen onbekende voor hem was, namelijk Kyril Gerzen. Helaas kon Jan ook deze pot niet naar zich toe trekken en werd uiteindelijk gedeeld 7e van Europa.

Nils Koedam:

Nils die de Russische reus Denis Bakanov trotseerde ging de wedstrijd dapper in. Een goede actie van Nils die uitliep op een verticale worp van de Rus werd gevolgd met een houdgreep waardoor de wedstrijd met 8-0 verloren ging.
Nils mocht gelukkig herkansen en kwam uit tegen de Fransman Andrien Happiette. Deze wedstrijd was billenknijpen geblazen en zweetdruppels kwamen zelfs los op de tribune door de aanmoedigingen van beide kampen. Door een minimaal verschil van 2-1 kon de Fransman de wedstrijd behouden en hierdoor greep Nils net naast het brons en werd hierdoor 5e.

Al met al een EK waar geen podiumplaatsen zijn behaald maar wel een hele berg ervaring is opgedaan door alle worstelaars en de motivatie is groter dan ooit tevoren. Nu weer lekker trainen en bikkelen en werken naar het volgende belangrijke toernooi, namelijk het WK dat gehouden gaat worden in Novi Sad, Servië.

Met grote dank aan Frank (head of delegation) en Maykel (mede coach) die mee waren gereist om alles ook vlekkeloos te laten verlopen.

Het was mij ook zeer zeker een waar genoegen.

Met vriendelijke groet,
Johan Jaspers Faijer
Bondscoach Sambo Bond Nederland