Sambo Bond Nederland

Mondiale atleten op een prachtige passievolle Dutch Open Sambo

Meerdere landen uit alle hoeken van de wereld waren zaterdag 10 maart vertegenwoordigd op de Dutch Open Championships Sambo en Combat Sambo. Deelnemers uit Rusland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Brazilië, Litouwen, België, Nederland, Groot Brittannië, USA, Canada, Ghana, Sri Lanka en India waren in Dalfsen (OV) aanwezig om te vechten voor het eremetaal. De Trefkoele+ barstte bijna uit zijn voegen, het gemêleerde gezelschap van atleten, coaches, trainers en supporters zorgde voor een gezellige sfeer waarbij sportiviteit en fair play op de voorgrond stond. Kenmerkend voor het publiek en de deelnemers aan de sport is de passie en verbroedering, welke alleen maar toeneemt.

Hendrik Jan Ningbers, grondlegger en voorzitter van de Sambo Bond Nederland, is dan ook zeer trots op zijn wat alle vrijwilligers en deelnemers neergezet hebben. Samen met opvolger zoon Frank Ningbers, geniet hij met volle teugen van deze dag. Dat de sport groeit en in populariteit toeneemt is op alle fronten terug te zien. Waar de poules voor de heren en jongens steeds groter worden, is eveneens te zien dat bij de dames steeds meer enthousiastelingen zich melden en timmert de Sambo Bond Nederland met hulp van diverse clubs hard aan de weg om ook het G – sambo (wat voor beperkte sporters een prachtige stoeisport is) meer te promoten en gestalte te geven. Ook vanuit andere verdedigingssporten stromen steeds meer mensen in en ontdekken de mooie kanten van de Sambo sport.

De volgende dag werd een afsluitende trainingsstage georganiseerd, waar ook de buitenlandse Samboka’s in grote getale aanwezig waren. Hier werd hard met elkaar getraind, skills en ervaringen uitgewisseld, van elkaar geleerd en vooral plezier gemaakt. Een perfecte afsluiting van een sportief weekend! We kunnen dan ook met trots terugkijken op een succesvol en prachtig bezet toernooi. Een hartelijke dank naar alle mensen die de sport een warm hart toedragen, de organisatie en bestuur, de Trefkoele+, gemeente Ommen en Dalfsen, de leden, alle vrijwilligers, coaches en trainers, partners en sponsoren en natuurlijk last but not least naar alle passievolle atleten.

Sportieve groet en op naar 2019,

Dutch Open Sambo & Combat-Sambo, 15 t/m 17 maart 2019

4U2B THERE !!!