Nederland wint zilver in Litouwen

Zaterdag 12 december 2015 heeft een delegatie van de Sambo Bond Nederland deelgenomen aan het jaarlijkse Eigminas International Sambo Tournament in Vilnius, Litouwen. Leden van Sportcentrum Emsland uit Ommen en van Sportcentrum Graafland uit Zegveld deden hier aan mee.

Noelle Zandman (14 jaar) nam voor het eerst deel aan dit internationale toernooi. In de klasse tot 56 kg verloor ze haar twee partijen, waarin ze nog wel tot scoren kwam tegen een Poolse.

De eveneens 14-jarige Roel Luynenburg wist in de klasse tot 57 kg ook geen partij in winst om te zetten en ging met veel opgedane ervaring weer naar huis.

Nina Zandman (16 jaar) stond in de klasse boven de 64 kg op dit -20 jaar toernooi. Haar voorronde partijen tegen een Wit-Russin en Litouwse tegenstandster gingen helaas verloren na goed tegenstand te hebben geboden.

In de klasse tot 68 kg won Jan van Bruggen (17 jaar) zijn eerste partij door een vrijloting. Daarna was de samboka uit Litouwen te sterk en wist Arjan niet door te dringen tot de finale ronde.

Pieter Paul Schouten (19 jaar) moest aantreden in de klasse boven de 82 kg. Pieter Paul wist door winst partijen op twee Litouwse tegenstanders door te dringen tot de finale. In de finale deed hij wat hij kon, maar kon geen pot breken tegen de sterke Wit-Rus. Pieter Paul moest daarom genoegen nemen met een tweede plaats.

Goed geknokt op dit zwaar bezet toernooi onder leiding van coach Ben de Jong en Bert Zandman.