Sambo Bond Nederland

NL Kampioenschap te Utrecht

Op 20 januari werd het NK Sambo gehouden in de sporthal van worstel vereniging UKV De Halter in Utrecht. De zaal bood alles wat nodig was om de Samboka’s te voorzien van een goede start voor hun wedstrijden.

Om 10.30 uur werd het toernooi geopend door organisator Frank Ningbers, waarna direct de eerste partij bij de jeugd van start ging. Goed te zien was dat iedereen er veel zin in had en de spanning van de deelnemers was te voelen in de zaal.

Onder toeziend oog van hoofdscheidsrechter Jarik Hallink lieten de samboka’s veel mooie technieken zien. Jarik  kreeg tijdens het toernooi, naast ondersteuning van de vaste scheidrechters, ook ondersteuning van een aantal scheidsrechters in opleiding.

Na het ochtend blok en pauze konden de junioren en senioren zich klaar maken voor hun kans op de Nederlandse titel.

Het middagblok werd gestart met een spannende partij waar direct te zien was dat ook hier iedereen voor de volle 100% er tegenaan ging. In dit blok werd de eerste Total Victory gescoord door Daniël Wassenaar. Hij scoorde na een 7-0 voorsprong op Lucas Hoogendijk met een perfect uitgevoerde heupworp een prachtige Total Victory. Hiermee stelde hij zijn Nederlandse titel veilig.

Enkele partijen later scoorde Remo Smeer in zijn finale partij tegen Ruben Drost de tweede Total Victory. Smeer liet er geen gras over groeien en maakte snel korte metten met Drost en prolongeerde daarmee zijn Nederlandse titel.

Na de reguliere partijen was het tijd voor het Combat Sambo.  Hierbij ging het er erg fanatiek aan toe. De partijen kenmerkten zich door mooie worpen, afgewisseld met strakke combinaties van trappen en stoten. Voor het publiek zorgde dit voor een mooi spektakel. Gelukkig bleef de schade tijdens deze partijen beperkt tot enkele bloedneuzen.

Na het Combat-Sambo was het tijd voor de laatste ronde van de dag, de open klasse Sport Sambo. Na zeer spannende partijen was het Arya Sheikh Hosseini die aan het langste eind trok in de finale partij tegen Jasper van den Born. Een speciaal ingelaste open categorie met deelnemers Megan van Houtum, Milan Kortooms en Arya Sheikh Hosseini zorgde voor een laatste spannende ronde, waarbij zowel deelnemers als publiek met veel enthousiasme meeleefden met de samboka’s op de mat.

Iedereen nogmaals gefeliciteerd met het behalen van jullie resultaten, we zien jullie graag terug bij de eerst volgende bondstraining op 11 februari 2018 in Zwolle en bij de Dutch Open op 10 maart 2018!

Hieronder zijn de poule uitslagen en de Nederlandse Kampioenen te vinden.
Resultaten per poule
Resultaten per gewichtsklasse
Foto’s