Over ons

Over ons

Welkom bij de Sambo Bond Nederland. In 1990 reisde Hendrik Jan Ningbers uit Ommen met drie sporters naar Israël om deel te nemen aan hun eerste Sambo toernooi. Geen van allen wist wat ze konden verwachten. Uiteindelijk wisten ze twee bronzen medailles mee te nemen en de eerste stappen in het Sambo waren gezet. Een aantal jaren later werd de Sambo Bond Nederland opgericht en reisde Hendrik Jan als ‘Sambo President van Nederland’ de hele wereld over. Dit ging zo jaren door en werden vriendschappen voor het leven afgesloten. Overal waar we komen krijgen we de vraag hoe het met Hendrik Jan is.

Vandaag de dag wordt de SBN gerund door een aantal enthousiaste vrijwilligers die de Sambo sport in Nederland een warm hart toedragen. De laatste jaren groeit de sport in Nederland en dat vinden wij prachtig om te zien. In november 2018 heeft de FIAS (International Sambo Federation) een voorlopige erkenning ontvangen van het IOC. Deze Olympische erkenning is in 2021 definitief geworden. Het zijn de eerste stappen om Sambo op de Olympische Spelen te krijgen. 

De Sambo sport promoten kunnen wij niet alleen en daarom onze vraag of er mensen zijn die ons willen helpen. Je kan bijvoorbeeld helpen door Sambo en/of Combat-Sambo lessen te gaan geven op jouw sportschool of vereniging. Dit wordt vaak gezien als een welkome toevoeging op bijvoorbeeld het Judo, Grappling of MMA. Daarnaast heeft het Combat-Sambo erg veel raakvlakken met sporten als MMA e.d. Heb je interesse of vragen, schroom niet om contact met ons op te nemen!

Bestuur

Wij zijn een aantal enthousiaste vrijwilligers die de Sambo sport in Nederland een warm hart toedragen. De laatste jaren groeit de sport in Nederland en dat vinden wij prachtig om te zien. Vanaf 2016 zijn wij gestart met het werven van leden en hierbij willen wij alle mensen bedanken die zich reeds hebben aangemeld. Hopelijk kunnen we samen de Sambo sport in Nederland nog beter op de kaart zetten.

Naast een dagelijks bestuur zijn er ook vrijwilligers die zich inzetten op het technische vlak en natuurlijk doen we ook aan PR & Communicatie.

Voorzitter

Penningmeester

Secretaris

  • Functie: Secretaris (vacant)
  • Naam: – 
  • Telefoon: –
  • Email: –