Sambo Bond Nederland

Sambo in Parijs en Siaulai

Het weekend van 27 mei was een sambo weekend. Twee delegaties van de Sambo Bond Nederland gingen op pad om zich te meten op een sambo toernooi. In Siaulai, Litouwen, werd het International Cadet Sambo Tournament gehouden en Parijs was het toneel van de Grand Prix de Paris de Sambo.

Lars Brinkhuis (-72 kg), Iwan Lubbers (-66 kg) en Niek Lamberts (-60 kg), trainend bij Emsland in Ommen, moesten aan de bak in Siaulai. Iwan en Niek wisten beiden een mooie bronzen plak te behalen en Lars won al zijn partijen en werd dus kampioen!

In Parijs werd ook hard geknokt op de Grand Prix. Dennis van Beesten (-82 kg) uit Ommen moest genoegen nemen met een 7e plaats. Daniël Wassenaar (Shoganai, Dronten) kwam in de klasse tot 68 kg op een mooie 2e plaats. Ook Caitlin Heerikhuisen (Shoganai, Dronten) pakte het zilver in de klasse +72 kg. Paula Borgonje (Shoganai, Dronten) werd in de klasse tot 56 kg kampioen in Parijs. Tenslotte was ook Jarik Hallink actief in Parijs, maar dan als Sambo scheidsrechter. Knappe prestaties allemaal van de Nederlandse Samboka’s.