Sambo Bond Nederland

Sambo trainingsstage in Carcassonne

Woensdag 16 augustus vertrokken Lars Brinkhuis, Niek Lamberts en Frank Ningbers richting Carcassonne voor een Sambo trainingsstage. Eerst een overnachting in Dijon en dan op donderdag worden ontvangen door Guillaume Alberti, David Heran en Laure Fournier van de Franse Sambo bond die deze stage voor de 8e maal organiseerden. Lars, Niek en Frank waren samen met een groep Russen uit St Petersburg de enige buitenlanders.

Er werden diverse trainingen gegeven het hele weekend. Donderdag vooral randori. Vrijdagochtend en middag techniek en randori door de trainer uit St Petersburg. Zaterdagochtend looptraining, uchi-komi en heel veel burpies. ’s Middags weer techniek en randori door Guillaume Alberti en tenslotte zondagochtend nog een laatste training van David Heran.

Carcassonne is een prachtige stad met een Middeleeuws kasteel. Er werd geslapen in een oud klooster dat omgebouwd was tot hotel, hostel. Een mooie belevenis dit weekend voor de samboka’s. Volgend jaar hopelijk met een grotere groep naar de 9e stage de Sambo de Carcassonne.