Sambo Bond Nederland

Vechtdal Sambo Toernooi gaat internationaal

Regionaal Sambo toernooi groeit in het 3e jaar uit naar toernooi met Internationale allure

Afgelopen zaterdag, 24 november, was Sporthal De Carrousel het decor van het 3e Open Vechtdal Sambo toernooi. Ook dit jaar georganiseerd door Sportcentrum Emsland, onder auspiciën van de Sambo Bond Nederland. Ruim 120 deelnemers uit Litouwen, Iran, Rusland, Duitsland, België, Engeland en natuurlijk uit alle hoeken van Nederland gingen met elkaar de strijd aan op de Sambo mat. Er werd fanatiek en sportief gestreden in de verschillende competitieve leeftijdscategorieën en gewichtsklassen.

Ook werd er dit jaar aandacht besteed aan het nieuwe G-Sambo (special needs Sambo), voor de lichamelijk en/of verstandelijk beperkte atleten. Dit resulteerde in prachtige wedstrijden waar de deelnemers, maar ook het publiek veel plezier aan beleefden. De Sambo Bond Nederland is dan ook druk bezig om de Sambosport meer en meer onder de aandacht te krijgen van zowel het publiek als de minder valide atleten.

Aansluitend was er op zondag de 25e nog een mooie en goed bezochte ‘Internationale training’ in de sporthal van Hogeschool Windesheim te Zwolle. Hier zijn ook de samboka’s die komende week naar de WK ’18 cadetten in Novi Sad – Servië gaan, nog eens intensief met het team wezen trainen.

Al met al een mooi en professioneel georganiseerd toernooi dat een vaste plaats op de sambo agenda van Nederland heeft gekregen. Graag en ongetwijfeld tot ziens in 2019!

Ter informatie voor de geïnteresseerde Internationale Sambo vrienden: 16 maart 2019 is er weer ons prestigieuze en competitieve Dutch Open (combat) Sambo toernooi, volg ons ook op Facebook voor verdere details en meer informatie!