Sambo Bond Nederland

Wereldkampioenschappen Sochi – Dag 3

Vandaag de laatste dag van de Wereldkampioenschappen Sambo voor Senioren in Sochi, Rusland. Voor NL één deelnemer. Hieronder het verslag van Stef.

Stefanus Jeucken (-82 kg)

Vandaag mocht ik als laatste van de Nederlandse selectie de mat betreden namens het Nederlands team. Nadat de loting bekend was kwam ik erachter dat mijn tegenstander de wereldkampioen van 2016 was. Dit zorgde bij mij voor nog wat extra spanning en zenuwen aangezien dit mijn eerste wereldkampioenschap was.

Na een goede warming up met mijn trainingsmaatje Nils was ik er klaar voor. Ik mocht de 6de partij van de dag al gelijk beginnen. Hoe dichter de partij bij kwam hoe meer zenuwen er bij mij kwamen. Toen was voor mij het moment aangebroken en mocht ik naar de mat lopen voor mijn wedstrijd. Na wat motiverende woorden van coach Maykel was ik klaar om te laten zien dat ik niet voor niets naar Sochi was gekomen. Fel begon ik aan de wedstrijd en merkte ik dat het toch echt een sterke tegenstander was.

Na een halve minuut trok mijn tegenstander me naar de grond en scoorde 2 punten. Daarmee gooide hij mijn zenuwen er ook bij uit en kon ik me meer focussen. Uiteindelijk belande ik na ruim 3 minuten in een armklem waar ik niet uit wist te komen en moest ik helaas de partij opgeven door af te tikken. Al met al was ik dik tevreden over de wedstrijd en hoe ik gevochten heb met alles wat ik in me had.

Vervolgens begon het lange wachten of mijn tegenstander de finale zou halen. Dit was 3 uur later het geval en kon ik me snel klaarmaken voor een herkansing tegen mijn Libanese tegenstander. Deze wedstrijd begon ik zonder zenuwen en ging gelijk fel de strijd in. Mijn tegenstander wist beide mouwen te controleren en scoorde met een mooie techniek 4 punten. Uiteindelijk kreeg hij nog een punt en belandde ik in een houdgreep waar ik niet uit wist te ontsnappen. Hiermee eindigde mijn WK waar ik toch met een trots gevoel op kan terug kijken. Ook heb ik hiermee weer genoeg dingen geleerd waar ik op kan gaan trainen zodat ik klaar ben voor de toernooien die komen.