Sambo Bond Nederland

WK Sambo Jeugd en Junioren dag 1

Een chaotische dag vandaag wat veel vraagt van de samboka’s en begeleiding. Het was chaotisch in de zin van geen loting online, geen planning, constant aanpassen en flexibel zijn. Het enige wat hier telt is winnen. Toch knap dat onze sporters zich hier staande houden en zich meten met de beste uit de wereld. Alle Nederlandse deelnemers van vandaag mochten herkansen. Dat betekent dat ze tegen een latere finalist hebben staan knokken.

Lars Brinkhuis (Jeugd -75 kg) moest gelijk de eerste partij van de poule tegen Gejrgios Markarian uit Griekenland. Deze partij ging helaas verloren. Ook de herkansing tegen Turabek Ismoilov uit Oezbekistan trok Lars aan het kortste eind. Als een van de jongste deelnemers uitkomen tegen deze beren is al een hele prestatie. Veel ervaring opgedaan en nu verder werken.

In de klasse tot 82 kg bij de junioren moest Pim Raedts het afleggen tegen Sergii Krivchach uit Oekraïne. Voor Pim was het ook zijn eerst eindtoernooi in het Sambo. Heel veel nieuwe indrukken natuurlijk, maar niet van de wijs te brengen. In zijn herkansing tegen de Kazachstaan Dauren Bolatbekuly wist hij helaas ook niet te winnen. Hij vond het wel een mooie ervaring en gaat zeker verder investeren in het Sambo.

De derde Nederlander van de dag was Leroy Schuijers (junioren -62 kg). Zijn eerste partij tegen Ramazan Mamayev uit Kazachstan startte goed, maar helaas werd deze niet gewonnen. Ook Leroy mocht gelukkig herkansen. Dit deed hij tegen de Bulgaar Ilyan Skachev. Het was een mooie strijd om te zien, waarbij aan beide zijden punten werden gescoord. Uiteindelijk wist Leroy de partij niet naar zich toe te trekken en werd uiteindelijk 7e.

Bij de dames jeugd tot 65 kg ging Zoë Klunder voortvarend van start door haar eerste partij te winnen van Krystsina Yelkina uit Wit-Rusland. Hierdoor moest ze de halve finale aantreden tegen de Mongoolse Enkhchimeg Tserendulam. Deze ging helaas verloren. De partij om het brons ging gelijk op tegen Anda Valvoi uit Roemenië. Er werd aan beide kanten gescoord en tot de laatste seconde geknokt. Zoë kon de partij net niet naar zich toe trekken en eindigde als vijfde van de wereld.

Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen. Bij de jeugd komt Niek Lamberts de mat op tot 65 kg. In de gewichtsklasse tot 68 kg bij de junioren komen Daniël Wassenaar en Lucas Hoogendijk uit. Lucas reist mee met het Nederlands team, maar komt uit voor Brazilië.