WK Sambo Jeugd en Junioren dag 2

Vandaag moesten drie samboka’s uit Nederland aan de slag op de mat. Eigenlijk twee, want Lucas Hoogendijk kwam uit voor Brazilië. Dit omdat Daniël Wassenaar ook in de -68 kg zit bij de junioren. Op deze manier kunnen beide samboka’s uitkomen op het WK en ervaring opdoen. Bij de jeugd kwam Niek Lamberts in de -65 kg de mat op. De organisatie had blijkbaar geleerd van een dag eerder, want het was allemaal minder chaotisch en alles liep wat beter door.

Lucas Hoogendijk trapte af tegen Irakli Bestaev uit Israël. De Braziliaan kwam eigenlijk steeds op voorsprong, maar de Israëliër kwam steeds weer op gelijke hoogte. Het ging dus een heel stuk gelijk op. Uiteindelijk kwam de Lucas op achterstand en moest knokken tot het eind. Helaas kon hij het niet meer omzetten in winst. De Israëliër verloor de volgende partij en hierdoor was Lucas uitgeschakeld voor het toernooi.

Bij de jeugd kwam Niek Lamberts uit in de klasse tot 65 kg. In totaal 19 samboka’s in zijn poule. Zijn eerste partij moest Niek aantreden tegen Coriolan-Cristian Cristea uit Roemenië. Dit was de tweede ronde, omdat de eerste ronde een vrijloting was. Niek ging op zoek naar een goede pakking en naar een kans om zijn opponent te werpen, maar dat deed de Roemeen natuurlijk ook. Jammer genoeg had de Roemeen daar meer succes mee dan Niek en moest hij zijn meerdere erkennen. Ook de Roemeen bereikte de finale niet en bleek dit het einde van het toernooi voor Niek.

Ook Daniël Wassenaar kwam dus uit in de klasse tot 68 kg. Zijn eerste partij werd verloren van Dmitrii Mikhailov uit Rusland. Deze Rus wist in de volgende ronde ook te winnen van de Israëliër Bestaev (zie Lucas Hoogendijk). Uiteindelijk kwam de Rus in de finale en moest Daniël zich opmaken voor de herkansing. De eerste partij in de herkansing kwam Daniël de tegenstander van Lucas tegen. Deze partij werd overtuigend gewonnen en kon hij door voor de partij om het brons tegen de Serviër Aleksa Krstic. Daniël startte goed en kwam twee punten voor te staan. Daarna werd een dubieuze beslissing gemaakt op een overname van Daniël. De Serviër kreeg vier punten, maar protest hielp helaas niet. Uiteindelijk verlooor Daniël de partij en werd vijfde van de wereld.

Iedereen die morgen de mat op gaan zijn gewogen en zinnen op wraak. Bij de jeugd komen Iwan Lubbers (-70 kg), Yousra Hider (-60 kg) en Leena van den Bos (-75 kg) aan de beurt. Bij de junioren zijn dat Jan van Bruggen (-74 kg) en Nils Koedam (-100 kg). Ook morgen weer via de live stream te volgen. Veel succes allemaal!